emmanuelvierin.jpg

Home

Monografie

Oeuvre - catalogus

Opzoeken van werken             

Signatures

Gedetailleerde schilderijen

Tentoonstellingen

Contacten

Opzoeken van werken

In de organisatie van de catalogus, werd er voor een chronologische indeling gekozen. Ongedateerde werken zijn opgenomen op basis van technische en stilistische evaluaties. Een datum tussen haakjes betekent dat het afkomstig is van een schriftelijke bron. Een approximatieve datering wordt door « ca. » aangegeven. De afmetingen van de werken worden in centimeters, hoogte x breedte vermeld.

Het opzoeken van werken is mogelijk op basis van de combinatie van een titel, een deel van titel, een jaar of een periode. Een thematische indeling is beschikbaar: begijnhoven, wegen, duinen, vijvers en rivieren, hoeven, marines, molens, landschappen, reizen, steden en dorpen en varia.
Geografische plaatsen (landen, gebieden of steden) zijn ook beschikbaar.

Elk gevonden beeld leidt tot de technische fiche.

Sommige van deze werken kunnen eveneens vergroot worden. De vermelding «Detail zichtbaar» wordt dan aangegeven. Op «DETAIL» klikken om de pagina van het detail te activeren. De muis op de miniatuur aan de linkerkant verplaatsen om het werk in al zijn details zichtbaar te maken.

    De teksten en illustraties van deze website mogen niet, behalve voor strikt privé gebruik, gereproduceerd of openbaar gemaakt worden door, om het even welke middel zonder schriftelijke toestemming van de vereniging  « Emmanuel Viérin 1869-1954 »
(c) Vereniging « Emmanuel Viérin 1869-1954 » - 2022